Zondag 7/4/2024

Vanochtend vroeg uit de veren om opnieuw te vertrekken richting Baranka. Op de weg onze eerste kokosnoot gescoord, wat een heerlijkheid in deze temperaturen. Eenmaal aangekomen hebben we eerst de gevangenis van San Juan bezocht.

Altijd even spannend of het lukt om binnen te komen. De mannen mochten al snel naar binnen terwijl Marjan en Marlon in de vrouwenrij moesten wachten. Biddend voor versnelling, zijn we precies op het juiste tijdstip binnengekomen, omdat de mannen toen aan de beurt waren voor het fouilleren. Integenstelling tot de mannen moest bij de vrouwen alles uit, maar dan ook alles, incl. bukken om te kijken of je niks ‘erin’ had gestopt… Eenmaal de gevangenis binnengekomen werden we verwelkomd door een aantal pastoren die er al waren om de dienst voor te bereiden. Na luide aanbidding was het dan zover. Marien opende met een woord over hoe belangrijk het is Jezus niet alleen een kamer in je hart te geven of de bovenverdieping maar al je kamers zodat Hij je kan beschermen wanneer de duivel komt aankloppen. Door dit woord stonden de gevangenen open voor onze touwensketch, terwijl Kevin met zijn getuigenis de harten van de gevangenen raakten, waarna een oproep 68 man incl. vrouwen die op bezoek waren bij hun gedetineerde mannen, de vergiffenis en nieuw leven van God ontvingen door Jezus aan te nemen als redder en verlosser. Wat een winst voor Gods Koninkrijk! Na de dienst werden we nog door een gedetineerde die Pedro kent uitgenodigd in zijn privécel om samen maaltijd te onthouden. Wat was dit allemaal bijzonder en gaaf!

Daarna snel door naar de dienst van Apostel Ely waar Marien een kort woord deelde over honderdvoudig vrucht dragen en we nog een stukje van de rest van de dienst konden meedraaien. We hebben het project gezien waarover Marien profeteerde dat er een enorm gebouw zou komen voor bijbelscholing, kerkdiensten en conferenties. Er is geen geld voor dit gebouw en toch voorziet God bovennatuurlijk, want het fundament staat!

Het was weer een mooie dag zo! Morgen 5/6 uur in de auto richting ons laatste appartement in San Pedro.

Plaats een reactie